Ja, vad kan man göra på kvällarna när man är borta från sin familj och vänner? Att gå från jobbet, direkt till sängen, för att sova till nästa arbetsdag blir väldigt trist och deprimerande till slut. Dagarna till helgen går i och för sig fortare, men hur blir ens mående? Det är viktigt att hitta aktiviteter som passar och som gör dagarna hemifrån mer givande och då finns det även en hel del att berätta för familjen om vad som hänt under veckan.

Om man bor ensam

Visst, det finns människor som föredrar att bo ensamma, eller är tvungna att göra det. Ofta är det de som har en högre befattning på ett större företag, och där de flesta som jobbar på företaget bor i staden eller på orten. Något som både familj och vänner uppskattar är att man pratar med varandra på Skype eller på Facetime. Då ser man varandra samtidigt som man kan berätta om vad som hänt under dagen. Särskilt positivt är det om du har mindre barn som vill berätta vad de gjort i skolan och på sina fritidsaktiviteter. Ha gärna detta som ett mysigt avslut på kvällen innan barnen ska sova. Att se på tv-nyheterna är viktigt för att följa med vad som händer i världen. Även se en film eller följa en serie är givande, särskilt under de kalla årstiderna. Annars kan du gå en skön promenad för att sova bättre.

Om man bor flera tillsammans

Nu är väl alla kanske inte intresserad av att vara sociala och umgås med andra varje kväll. Men något man kan göra för att känna sig mindre ensam är att antingen laga mat tillsammans och äta ihop. Eller om man lagar mat var sin dag, då får man egentid under tiden man gör iordning maten. Vissa kvällar kan man gå på bio tillsammans de som vill. Gå ut på en promenad eller besöka ett gym är heller aldrig fel.