I och med att allt fler och börjar veckopendla mellan jobb och hem, behövs även företagslägenheter. Det finns både bostadsägare och fastighetsägare som hellre hyr ut till företag som har personal som veckopendlar än till vanliga personer. Varför då? Jo, de kan ta rejält med hyra från företagen, eftersom de har rätt att dra av kostnaden för hyran i sina deklarationer. Då kan de också betala betydligt mer än en vanlig hyresgäst kan. Även företag har bildats enbart för att hjälpa företag att hyra bostäder åt sina anställda, något alla tjänar på.

Vilka olika boenden finns det?

Det finns äldre människor som äger stora hus, och när barnen har flyttat ut är dessa hus ofta för stora för en eller två personer. Man kanske själv inte vill sälja eller så vill inte barnen att förändrarna ska sälja. Det kan hända att någon av barnen vill bo i huset vid ett senare tillfälle och då är det bra ekonomiskt sett att hyra ut huset till ett företag och låta deras anställda bo där. Ofta finns det flera sovrum och då kan många anställda bo tillsammans i samma hus. Det är positivt ur hälsosynpunkt, för då har man någon man känner att fördriva kvällarna med. Man kan träna tillsammans för välmåendet skull eller laga mat tillsammans. Bor man själv är risken stor att man äter skräpmat eller slarvar med att äta. Man kan gå på bio, eller hitta på andra aktiviteter och då går tiden fortare.

Vanliga lägenheter

Vissa vill helt enkelt bo själva, eller man kanske bara vill bo tillsammans två och två, då är en vanlig lägenhet perfekt. Det finns bostadsrättsinnehavare som hyr ut till företag. Det är mera restriktivt för de som har bostadsrätt att hyra ut i andra hand och då passar det perfekt att hyra ut till ett företags anställda. De stannar ju inte i all evighet. Alla vill inte bo flera tillsammans, och då är en mindre lägenhet ett alternativ.