Att bo på hotell är nog det vanligaste sättet att bo på som pendlare, men det gäller mest försäljare eller andra som inte arbetar på samma ställe jämt. Det kan låta lyxigt i andras öron när man berättar att man bor på hotell när man är ute på jobb. Troligtvis tyckte man att det var skönt under den första tiden. Få hotellfrukost varje dag, städat och nya sängkläder och handdukar. Som säljare åker man runt i Sverige och besöker nya städer och hotell, något som säkert var givande i början. Att se sig om i sitt eget land är aldrig fel, men till slut blir det slentrian och inte givande längre.

Vad kan man sysselsätta sig med på ett hotell?

Ja, det beror på vad hotellet i fråga har att erbjuda. Finns det tillgång till ett gym är det bra att passa på att besöka det på kvällen. Ibland finns det tillgång till spa och bastu och det brukar företaget betala för. Vissa hotell har restaurang och ibland finns det även en bar. Nu är det inte meningen att man ska sitta och dricka alkohol, det brukar dock även erbjudas alkoholfritt. Däremot kan det vara trevligt att sitta där, kanske få kontakt med någon annan pendlare och prata av sig lite. Att enbart sitta på rummet är oftast inte så roligt efter ett tag.

Hotellets standard

Har man tur hamnar man på ett trivsamt och välskött hotell, men så är det nog inte alltid. Det är någon på företaget man jobbar på som bokar hotell och rum. Beroende på företagets ekonomiska situation, som kanske inte alltid är hög, kan man få bo på hotell som ligger långt från jobbet där man är tillfälligt och där standarden är låg. Ingen restaurang finns och det kan vara en bit att åka för att äta bra mat. Så bo på hotell är nog ingen hit i längden.